Energiezuinige warmtepomp

Milieuvriendelijk en voorbereid op de toekomst

Energiezuinige warmtepompen verwarmen je woning of bedrijfspand op een milieuvriendelijke manier. Daarnaast ben je met een energiezuinige warmtepomp meteen goed voorbereid op de toekomst. Nederland wil namelijk af van het verwarmen door middel van aardgas. Een warmtepomp vervangt de cv-ketel deels of zelfs volledig, waardoor je CO₂-uitstoot vermindert met wel 25 tot 50%. Daarnaast is het mogelijk om de warmtepomp aan te sluiten op de vloerverwarming. Air2Cool adviseert, installeert en onderhoudt de warmtepomp graag voor je. We leveren energiezuinige warmtepompen die de woning tevens kunnen koelen. Zo verhoog je het comfort in huis en gebruik je nóg minder energie.

Wil je je huis duurzaam verwarmen door middel van een energiezuinige warmtepomp? Vraag dan via onderstaande button een vrijblijvende offerte op. We streven ernaar binnen 2 werkdagen contact me je op te nemen. Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op door ons te bellen of een e-mail te sturen.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp verwarmt je huis en kraanwater zonder hier gas voor te verbranden. Een warmtepomp neemt energie op uit de lucht, aarde of het grondwater, waarna het wordt omgezet in warmte. Hierdoor krijgt je huis en/of het kraanwater een aangename temperatuur. Een prettige temperatuur in huis zorgt voor extra wooncomfort.

Air2Cool ontzorgt je volledig

Air2Cool ontzorgt je volledig met betrekking tot de warmtepomp. Onze specialisten voorzien je graag van advies en verzorgen alle installatie- en onderhoudswerkzaamheden.

  24/7 storingsdienst
  Gespecialiseerd team met 15+ jaar ervaring
  Advies, installatie, onderhoud en reparatie

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

   Milieuvriendelijk

Een warmtepomp is een duurzaam systeem om schoner, veiliger en goedkoper je huis en het kraanwater te verwarmen. Er komt geen gas of olie aan te pas.

   Besparen op energiekosten

Een energiezuinige warmtepomp zorgt ervoor dat je minder energie verbruikt, hierdoor bespaar je dan ook flink op je energiekosten.

   Subsidie

Een warmtepomp is een flinke investering, maar je kunt er vaak wel ISDE-subsidie voor aanvragen. Dit is wel afhankelijk van het type warmtepomp.

   De waarde van je woning stijgt

De waarde van je woning of bedrijfspand stijgt, doordat het huis een beter energielabel krijgt.

   Prettig binnenklimaat

Een warmtepomp verwarmt je huis niet alleen, maar koelt je huis ook op de warme dagen. Zo geniet je het hele jaar door van een prettig binnenklimaat.

   Combineer het met zonnepanelen

Wanneer je een warmtepomp combineert met zonnepanelen is het mogelijk om CO₂-vrij en energieneutraal energie op te wekken.

   Veilig en stil systeem

Het verwarmen van je huis of bedrijfspand door middel van een warmtepomp is erg veilig, in tegenstelling tot het verbranden van gas. Daarnaast levert Air2Cool stille buitenunits voor de warmtepomp onder de 40 DB(A).

   Onderhoudsarm

Onze warmtepompen zijn onderhoudsarm. We raden wel aan de warmtepomp eens in de zoveel tijd te laten controleren door onze specialisten.

   Klaar voor de toekomst

Je woning is klaar voor de toekomst. Rijksoverheid wil dat Nederland in 2050 volledig draait op duurzame energie. Een warmtepomp is een stap in de goede richting.

Welke soorten warmtepompen zijn er?

Er bestaan drie verschillende soorten warmtepompen, die je vervolgens weer kunt onderverdelen in diverse typen op basis van de bronnen van warmte. Je verwarmt je huis met een volledig elektrische warmtepomp, een hybride warmtepomp of met een ventilatielucht warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp

Een volledig elektrische warmtepomp, ook wel eens combi warmtepomp, volledige warmtepomp of all-electric warmtepomp genoemd, zorgt ervoor dat je gehele huis en al het kraanwater wordt verwarmd. Een volledig elektrische warmtepomp vervangt de cv-ketel dus volledig, waardoor je CO₂-uitstoot daalt tot wel 50%.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De cv-ketel zorgt wanneer het nodig is voor warm water. Met een hybride warmtepomp bespaar je eenvoudig ongeveer 20% op je CO₂-uitstoot.

Ventilatielucht warmtepomp

De ventilatielucht warmtepomp werkt ook samen met de cv-ketel en haalt energie uit de afgezogen warme lucht met behulp van het mechanische afzuigsysteem.

Hoeveel bespaar je op je energiekosten?

Met een energiezuinige warmtepomp bespaar je flink op je energiekosten. Bij een volledig elektrische warmtepomp is dat volgens Milieu Centraal al gauw € 300,- per jaar. Met een hybride warmtepomp is dit jaarlijks ongeveer € 200,- en met een ventilatieluchtwarmtepomp zo’n € 170,-.

Is jouw woning geschikt voor een warmtepomp?

Warmtepompen plaatsen we het vaakst in nieuwbouwhuizen. Toch is het ook mogelijk een warmtepomp te installeren in een bestaande woning. Bekijk hieronder of je huis geschikt is voor een warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp

Het huis moet voorzien zijn van:

 • Dakisolatie
 • Vloerisolatie
 • Spouwmuurisolatie
 • Ramen van HR++ of triple glas*
 • Wand- of vloerverwarming of lage-temperatuur radiatoren
 • Zowel buiten als binnen moet je ruimte hebben voor de pomp en een buitenunit
Hybride warmtepomp

Het huis moet voorzien zijn van:

 • Ruimte voor de warmtepomp in de buurt van de cv-ketel en buiten dient er ruimte te zijn voor een buitenunit
 • Ramen van dubbel glas
 • Dakisolatie
 • Buitenmuurisolatie
 • Vloerisolatie
Ventilatielucht warmtepomp

Een ventilatielucht warmtepomp is alleen geschikt bij woningen die voorzien zijn van ventilatie met een mechanische afvoer. Huizen die gebouwd zijn tussen 1974 en 2000 zijn vaak voorzien van mechanische ventilatie.

* Huizen die gebouwd zijn na het jaar 2000 hebben vaak al HR++ of triple glas ramen.

Kom je er niet helemaal uit of laat je je graag beter informeren? Dat kan! Air2Cool geeft je graag advies op maat, zodat jij de warmtepomp krijgt die past bij je huis en wensen.

Hoeveel kost een energiezuinige warmtepomp?

Voor een accurate prijsindicatie raden we je aan een vrijblijvende offerte aan te vragen. De kosten hangen namelijk van een aantal factoren af. Onder andere welk soort warmtepomp je wil, de afmetingen van je huis en of je ruimte hebt voor de binnen- en buitenunit spelen mee bij het bepalen van de kosten.

Warmtepomp ISDE-subsidie

Naast het besparen op je energiekosten kun je bij het aanschaffen van een warmtepomp profiteren van subsidie. De overheid ziet namelijk graag dat we onze woningen en bedrijfspanden verduurzamen. Hoeveel landelijke ISDE-subsidie (Investeringssubsidie Duurzame Energie) je krijgt, is afhankelijk van het type warmtepomp dat je hebt aangeschaft. Sinds 1 januari 2020 krijg je alleen nog ISDE-subsidie wanneer je een warmtepomp aanschaft voor een bestaande woning. De subsidie varieert van € 1300,- tot € 3400,-.

Hoe en waar vraag je de subsidie aan?
 1. Het aanvragen van subsidie kan tot 6 maanden na het installeren van de warmtepomp.
 2. Het aanvragen van de ISDE-subsidie kan via de website van het RVO.
 3. De RVO keurt de aanvraag vervolgens.

Voor hoeveel subsidie je precies krijgt en welke voorwaarden er gelden, verwijzen we je graag door naar de website van het RVO.

Het onderhoud van je energiezuinige warmtepomp

We raden je aan de warmtepomp te laten onderhouden, zodat hij langer meegaat. Een warmtepomp is erg onderhoudsarm, maar niet volledig onderhoudsvrij. Heb je last van storingen of andere problemen met je warmtepomp? Ook dan schakel je Air2Cool in. Onze storingsdienst is 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar. Zo kom je nooit zonder warmte of warm water te zitten.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

De eerste stap voor het verduurzamen van je woning of bedrijfspand is door vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aan te vragen bij Air2Cool. Na het versturen van de aanvraag streven we ernaar binnen 2 werkdagen contact met je op te nemen. Vul onderstaand formulier zo gedetailleerd mogelijk in. Denk hierbij aan zaken als:

 • De afmetingen van je huis of bedrijfspand
 • Hoe je huis is geïsoleerd
 • Eventueel in welk soort warmtepomp je interesse hebt

  Heb je nog vragen?

  Heb je nog vragen over een energiezuinige warmtepomp, de installatie of het onderhoud? Neem contact met ons op via de onderstaande buttons.