Duurzame verwarming

Veel woningen maken tegenwoordig gebruik van duurzame verwarming. Wil je bijdragen aan een beter klimaat en er thuis warm bij zitten? Dan adviseren we het plaatsen van energiezuinige verwarming, zoals een warmtepomp. Dit alternatief voor gas is een duurzame investering in de toekomst en heeft veel voordelen voor het klimaat, je huis en je gezondheid. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het duurzaam verwarmen van je woning? Neem contact met ons op voor advies over warmtepompen of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

  Al meer dan 15 jaar ervaring met duurzame verwarming
  Deskundig advies van onze klimaatspecialisten
  Verwarm je huis zonder gas
  We zijn werkzaam in heel Nederland
  Bekijk ook onze energiezuinige airco’s voor het duurzaam koelen van je woning

Huis verwarmen zonder gas

Een goede bijdrage aan het klimaatprobleem is het verwarmen van je huis zonder gas. Ongeveer 95% van alle woningen wordt verwarmd met aardgas, maar in 2050 wil de overheid dat heel Nederland van het gas af is. Een alternatief voor gas is het plaatsen van elektrische warmtepompen die je huis duurzaam verwarmen. Om huiseigenaren te stimuleren om mee te werken aan de klimaatdoelen, geeft de overheid subsidies uit voor duurzame huisinstallaties, zoals warmtepompen. Verder op deze pagina lees je meer over subsidies voor duurzaam verwarmen.

Duurzame huisinstallatie

Het plaatsen van een duurzame huisinstallatie is niet alleen voordelig voor bestaande woningen, het is ook een eis voor nieuwbouwwoningen. Sinds 1 juli 2018 is het wettelijk verplicht om nieuwbouwwoningen aardgasvrij te bouwen om zo de landelijke CO2-uitstoot voor 2030 met 49% te verlagen ten opzichte van 1990. Zo werken we samen aan een klimaatneutrale samenleving in 2050.

Mogelijkheden voor duurzame verwarming

Bewuster met je energieverbruik en CO2-uitstoot omgaan is niet moeilijk, doordat er tegenwoordig veel mogelijkheden voor duurzame verwarming bestaan. Dat wil helaas niet altijd zeggen dat ieder type milieubewuste verwarming echt energie bespaart. Om een goed beeld te krijgen van het rendement van (duurzame) verwarmingsbronnen geven we je hiernaast een overzicht. Het rendement van een verwarming is de verhouding tussen de energie die door de verwarming wordt opgewekt en de energie die daadwerkelijk nuttig wordt gebruikt.

Type verwarming Rendement
Open haard 20%
Elektrische kachel 40%
CV-ketel 92%
Hr-ketel 107%
Warmtepomp 600%

 

Energiezuinige warmtepomp

Zoals in de tabel hierboven te zien is, is een warmtepomp de energiezuinigste optie voor het verwarmen van je woning. Een warmtepomp zet lucht, grondwater of aarde om in warmte. Zo worden natuurlijke energiebronnen gebruikt om warmte op te wekken en te verspreiden, zodat er geen gas of olie meer nodig is. Dit is een goedkope, milieubewuste en veilige manier van verwarmen. Een warmtepomp verwarmt je huis niet alleen, hij koelt je huis ook. Je hebt dus maar één energiezuinige huisinstallatie nodig voor het reguleren van het binnenklimaat. Bekijk onze pagina over energiezuinige warmtepompen voor meer informatie.

Voordelen duurzaam verwarmen

Het duurzaam verwarmen van je woning brengt veel voordelen met zich mee, die we hieronder voor je uitlichten:

   Lagere energiekosten

Door het plaatsen van een duurzame warmtepomp verbruik je minder energie, waardoor je energiekosten flink dalen.

   Goed voor het klimaat

Een warmtepomp is goed voor het klimaat, omdat het een schone manier is om je huis te verwarmen en koelen zonder het gebruik van gas of olie.

   Hogere woningwaarde

Door het plaatsen van duurzame verwarming krijgt je huis een beter energielabel, waardoor de waarde van je woning aanzienlijk stijgt.

   Subsidie

Wanneer je overstapt op duurzame verwarming zoals een warmtepomp, kom je in aanmerking voor de ISDE-subsidie.

   Onderhoudsarm

Warmtepompen zijn zeer onderhoudsarm. Onze monteurs stellen graag een onderhoudsplan op, zodat je er geen omkijken naar hebt.

   Investering in de toekomst

De installatie van duurzame verwarming is een goede investering in de toekomst, omdat in 2050 alle woningen aardgasvrij moeten zijn.

Subsidie voor verduurzamen

Voor het verduurzamen van je woning is een subsidie aan te vragen. De aanschaf van een warmtepomp lijkt een grote investering, maar om je tegemoet te komen in de kosten, is de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) in het leven geroepen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type warmtepomp, maar varieert van € 1.300,- tot wel € 3.400,-. Sinds 1 januari 2020 is de subsidie alleen nog beschikbaar voor bestaande woningen, omdat nieuwbouwwoningen al sinds 2018 aardgasvrij dienen te zijn. Wil je meer informatie of hulp bij het aanvragen van de subsidie? Neem dan contact op met onze klimaatspecialisten.

Duurzaam verwarmen voor het mkb

Air2Cool is er niet alleen voor particulieren, maar we zijn ook gespecialiseerd in duurzame verwarming voor het midden- en kleinbedrijf. Of je nu op zoek bent naar een duurzame warmtepomp, energiezuinige lucht-lucht airco of een compleet klimaatsysteem, de specialisten van Air2Cool helpen je graag met het vinden van de geschiktste klimaatoplossing voor je bedrijfspand. Voor meer informatie over het duurzaam verwarmen en koelen van je kantoorgebouw, horecazaak, detailhandel of een ander mkb, neem je contact met ons op.

Neem contact op met Air2Cool

Voor meer informatie over duurzame verwarming of het klimaatneutraal maken van je woning neem je contact met ons op via de onderstaande buttons. We geven je ook graag advies over klimaatbeheersing, energiebesparende airco’s en het verduurzamen van je huis. Ook vraag je eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. Onze klimaatspecialisten nemen zo snel mogelijk contact met je op.