Energiezuinige airco

Investeer in een duurzame toekomst door het plaatsen van een energiezuinige airco. Een airco zorgt voor een prettig klimaat in je woning, maar helaas zijn niet alle airco’s milieubewust. Om een steentje bij te dragen aan een duurzamere en milieubewustere wereld, adviseren we je om te kiezen voor een energiebesparende airco. Los van de positieve bijdrage aan het milieu brengt het bovendien economische en gezondheidsvoordelen met zich mee. Air2Cool is al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het plaatsen, reinigen en onderhouden van energiezuinige airco’s van alle grote merken.

  Bespaar op energiekosten en verminder je CO2-uitstoot
  Creëer een gezonde woonomgeving met schone lucht
  Koelen én verwarmen met een lucht-lucht airco
  Alles onder een dak: installatie, reparatie en onderhoud
  Werkzaam in heel Nederland

Wil je weten hoe jouw huis heerlijk koel blijft in de zomer en warm wordt in de winter? Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte neem je contact met ons op via de onderstaande buttons.

Energiezuinige airco Lelystad

Air2Cool is dé specialist op het gebied van het verduurzamen van je woning door het plaatsen van een energiezuinige airco in Lelystad en omgeving. Een airco wordt niet alleen meer gebruikt voor het koelen van een ruimte of een woning, maar ze beschikken tegenwoordig ook over een verwarmfunctie. Dit gebeurt door middel van een lucht-lucht warmtepomp. Door het plaatsen van een duurzame airco creëer je dus het hele jaar door een prettig klimaat in je woning.

Voordelen energiezuinige airco

Dat het plaatsen van een energiezuinige airco veel voordelen met zich meebrengt, is geen geheim. We zetten ze graag voor je op een rij:

  • Onze energiebesparende en fluisterstille airco’s hebben energielabel A++ of A+++. Dit betekent dat ze zeer weinig energie verbruiken en daardoor milieuvriendelijker zijn dan airco’s met een lager energielabel.
  • Doordat duurzame airco’s filters bevatten, zorgen ze voor schonere en zuivere lucht. Dit heeft veel gezondheidsvoordelen, vooral voor mensen met longproblemen of allergieën.
  • De naam zegt het al: een energiezuinige airco verbruikt minder energie. Dit heeft een positief effect op je portemonnee, omdat je maandelijkse energiekosten lager worden.
  • Een energiezuinige airco is doorgaans veel stiller dan normale airconditioning. Het geluidsniveau van de duurzame apparaten ligt rond de 19 decibel. Daardoor is een energiezuinige airco zeer geschikt voor in de slaapkamer.

Soorten energiezuinige airco’s

In ons assortiment vind je verschillende soorten energiezuinige airco’s, die op diverse plekken en manieren worden gebruikt. Voor het koelen van één ruimte adviseren we bijvoorbeeld een ander type airco dan voor het koelen van je hele woning. Afhankelijk van de ruimte en de situatie kies je voor een mobiele airco, een VRF-systeem of een split-airco. Wil je weten welk type energiezuinige airco het geschiktst is voor jouw woning? Neem dan contact met ons op via e-mail of telefoon voor een adviesgesprek en een vrijblijvende offerte.

Onze merken

In onze collectie vind je alleen energiezuinige airco’s van hoge kwaliteit en van de beste merken. Bij Air2Cool vind je uitsluitend airco’s van A-merken, zoals Samsung, LG, Panasonic, Daikin, Mitsubishi en Midea. Ben je benieuwd welk type airco of welk merk het beste bij jouw situatie past? Onze specialisten helpen je graag met het vinden van de perfecte klimaatbeheersing voor thuis.

VRF-systeem

Een VRF-systeem is een lucht-lucht warmtepomp en wordt gebruikt om meerdere ruimtes te koelen en verwarmen. Het Variable Refrigerant Flow systeem heeft één buitendeel en een binnendeel in iedere ruimte die je wil koelen en verwarmen. Het VRF-systeem is erg energiezuinig, omdat het slechts 25% van de energie uit elektriciteit haalt en de overige 75% uit de buitenlucht.

Split-airco

Een split-airco is een vast, vaak wit wandmodel dat bestaat uit een buitenunit en één of meerdere binnenunits. Wanneer er één binnenunit wordt geplaatst, is er sprake van een single split-airco en bij meerdere binnenunits spreken we van een multisplit-airco. Split-airco’s filteren de lucht en zijn erg handig voor het reguleren van de binnentemperatuur.

Mobiele airco

Een mobiele airco is een compacte, verrijdbare airco die je in iedere ruimte kunt plaatsen. Voor de lucht toe- en afvoer plaats je de mobiele airco in de buurt van een raam, waar je de slang uit hangt. Dit type airco wordt niet gemonteerd, zodat je hem eenvoudig van de ene naar de andere ruimte verplaatst. Erg handig voor verkoeling op extreem warme dagen.

 

Airco plaatsen

We adviseren je om rekening te houden met een aantal omstandigheden voor het plaatsen van de airco. Plaats bijvoorbeeld een buitenunit niet dicht bij je slaapkamerraam of dat van de buren. Hoewel energiezuinige airco’s tegenwoordig bijna geruisloos zijn, adviseren we toch om rekening te houden met de plaatsing van de unit om jezelf en je buren een plezier te doen. Daarnaast raden we aan om de buitenunit op een makkelijk te bereiken plek te hangen, zodat hij eenvoudig schoongemaakt kan worden.

Airco onderhoud

Het onderhouden van een airco is niet moeilijk, maar het vergt wel enige kennis en vakmanschap. Onze monteurs zijn daarom gespecialiseerd in het onderhouden van energiezuinige airco’s van bekende merken. Tijdens het onderhoud voeren de monteurs onder andere de volgende taken uit:

• Het controleren en repareren van lekkage
• De gehele airco van binnen en buiten reinigen
• Het koudemiddel van de airco bijvullen
• Het geven van advies over milieubewuste koudemiddelen.

Energiezuinige airco van Air2Cool

Wanneer je je energiezuinige airco laat plaatsen door de specialisten van Air2Cool ben je verzekerd van de beste service en de hoogste kwaliteit montage. We hebben al meer dan 15 jaar ervaring in klimaatbeheersing en blinken uit in het plaatsen, onderhouden en repareren van allerlei soorten airco’s. Daarnaast hebben we veel kennis van duurzame technieken en energiebesparing en geven je graag advies voor het verduurzamen van je woning.

Airco’s voor het mkb

Air2Cool is naast het installeren en onderhouden van airco’s voor woningen, gespecialiseerd in complete aircosystemen voor het mkb. Ben je de eigenaar van een midden- of kleinbedrijf en ben je op zoek naar een duurzame klimaatoplossing voor je kantoorgebouw, snackbar, winkel of ander soort onderneming? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden voor energiezuinige airco’s of klimaatsystemen in je bedrijfspand.

Contact Air2Cool

Voor vragen of het aanvragen van een vrijblijvende offerte neem je contact op met Air2Cool. We zijn te bereiken via telefoon, e-mail of onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Onze specialisten komen ook graag bij je langs voor een adviesgesprek om je woning te verduurzamen met een energiezuinige airco.