Service en onderhoud aan energiezuinige airco’s

Een energiezuinige airconditioning is een slimme investering voor iedereen die zijn of haar energiekosten wil verlagen en tegelijkertijd het milieu wil beschermen. Om de efficiëntie en prestaties van uw airco op peil te houden, is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Hier lees je alles over de belangrijkste service- en onderhoudstaken voor een energiezuinige airco.

Controleren op lekkages

Het controleren op lekkages is afhankelijk van het systeem wel of niet wettelijk verplicht. Een lekkage kan namelijk leiden tot een lagere efficiëntie van de airco en zelfs tot beschadiging van de installatie. Daarom is het belangrijk dat u uw airconditioning laat controleren op lekkages.

Schoonmaken van de filters

Maak de filters regelmatig schoon. Dit is een van de belangrijkste taken als het gaat om het onderhoud van een airco. De filters zijn verantwoordelijk voor het verwijderen van stof, haren en andere verontreinigingen uit de lucht. Als de filters verstopt zijn, zal de airco vermogen verliezen of zelfs in storing kunnen vallen.

De gehele airco van binnen en buiten reinigen

Reinig periodiek uw gehele airco. Controleer zowel de binnen- als de buitenkant van het apparaat en inspecteer ook de buitenunit. De buitenunit van uw energiezuinige airco is namelijk blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, wat kan leiden tot beschadiging of vervuiling. Controleer of er geen bladeren, takken of andere obstakels bij de buitenunit zitten en verwijder deze indien nodig, zodat hij een vrije luchtstroom heeft.

Bespaar niet op onderhoud

Het is belangrijk om te onthouden dat een efficiënte airconditioning niet alleen leidt tot lagere energiekosten, maar ook bijdraagt aan een gezondere en comfortabelere leefomgeving. Door regelmatig onderhoud te verrichten, voorkom je dat je airco vermogen verliest, meer geluid maakt dan nodig is of onnodige energie verbruikt.

Kies voor een onderhoudscontract

Neem een onderhoudscontract af bij Air2Cool om de levensduur en kwaliteit van uw energiezuinige airco te vergoten. Onze specialisten verrichten al het benodigde onderhoud. Het is ook mogelijk om een onderhoudscontract af te nemen voor een airco die geplaatst is door een andere aanbieder. Neem voor een onderhoudscontract of vragen contact met ons op door het onderstaande contactformulier in te vullen.